Le Clou organiseert al vele en vele jaren verschillende wandel vakanties in de Auvergne in midden Frankrijk. Het vulkaan gebied van de Cantal biedt geweldige wandel mogelijkheden en Le Clou zit direct aan de GR400.

Ieder jaar getijde geniet U van de verschillende landschapaspecten (bossen, watervallen, geweldige uitzichten op de kammen  van de vulkanen) de schitterende Fauna en Flora.
Centraal in Frankrijk in de Auvergne ligt de Cantal. Een prachtig en uniek gebied voor uw wandelvakantie.

Op deze site staan een aantal wandelarrangementen welke we standaard aanbieden maar er is ook maatwerk mogelijk. We geven U hierbij een overzicht en verder op deze site vindt U meer details over de verschillende arrangementen.

We hebben bij voorbeeld de volgende trektochten waarbij U onderweg verblijft in andere gite d’etapes, chambres dhotes en hotels :

- MDC2 Monts Du Cantal Trektocht. 7 dagen/6 nachten.

- MDC3 Monts Du Cantal Trektocht. 12 dagen/11 nachten.

We hebben ook een aantal arrangement gericht op wandeltochten met kinderen, maar uiteraard ook geschikt voor volwassenen zonder kinderen:

- MDC8. Op toppen van een vulkaan. 5 dagen/4 nachten.

- MDC9.  Over de randen van een vulkaan. 6  dagen/5 nachten.

- MDC10. Over de oude Romeinse weg.  7 dagen/6 nachten.

U kunt uw wandelarrangement ook starten met kampeer overnachtingen bij Le Clou de 1e en laatste nacht. Neemt u contact op met ons voor de mogelijkheden en de tarieven.

Ook hebben we standplaats arrangementen:

- MDC4 Monts Du Cantal Standplaats ‘Le Clou’. 8 dagen/7 nachten

- VC04 2in1 7dagen/6nachten. Verblijf in Le Clou en Le Chateau de Prat Niau

En nieuw is dit jaar een droppings arrangement. U verblijft iedere avond in Le Clou maar U wordt na het ontbijt na een locatie gebracht waarvan U weer terug wandelt naar Le Clou.

- DRP1 Dropping op de vulkanen van de Cantal.  5 dagen/4 nachten

Een betoverende stilte in een witte wereld. Te midden van deze rust uw sneeuwschoenen onderbinden en wandelen in de sneeuw. Sporen ontdekken van de in het wild levende dieren en de ijspegels van de bevroren watervallen bewonderen.  Ook in de winter bieden we unieke wandel mogelijkheden rechtstreeks uit Le Clou. Maar ook alpine ski (60KM piste) is vlakbij of gaat U een dagje langlaufen op de pistes uitgezet bij Thiezac en van de natuur genieten. En na al die inspanning kunt U lekker uitrusten bij het haardvuur in ‘Le Clou’.

We hebben nog geen andere uitgekristalliseerde arrangementen voor wielrennen, mountainbike kajakken  en golven. Maar ook hier biedt de Cantal geweldige mogelijkheden. Voor de geoefende fietser zijn hier prachtige fietstochten te maken. De Tour de France is in 2011 niet voor niets rakelings langs Le Clou geweest. En er zijn een aantal geweldig mooie golfbanen op 1 uur rijden van Le Clou. Maar ook kajakken op een vd stromende rivieren of zwemmen in een meer is mogelijk.

Omhoog


 

 

 

 

 

 

webdesign-france.eu1a2a3a4a5a7a6a8a9a10a11a