VCO 4 'Twee vakanties in één!'
7 dagen standplaatsreis individueel
verblijf in 'Le Clou' Bergpension en in Le Château de Prat Niau

Vier Nederlanders ontdekken de Cantal

Le Château de Prat Niau
Tjeert en Annemiek wonen in het vier eeuwen oude Le Château de Prat Niau, dat inmiddels gerestaureerd is en sfeervol ingericht met zes gastenkamers en een gîte d'étape. Le Château de Prat Niau ligt aan de rivier La Jordanne, beschut in de rust van de vallei. Het is omgeven door kleurrijke weiden.

'Le Clou' Bergpension
Jan en Trijnie wonen op 1.100 meter hoogte op de flank van de l'Elancèze, in de robuuste tweehonderd jaar oude bergboerderij 'Le Clou' met vijf gastenkamers, een chalet en enkele kampeerplaatsen. Bergpension 'Le Clou' en de stilte en het uitzicht over de vallei van de Cère zijn indrukwekkend.

Ontdekking
In de wereld zijn waarschijnlijk mooiere plekjes, maar wij (Tjeert, Annemiek, Jan en Trijnie) vallen voor de Cantal. Het is het avontuurlijke vulkaanlandschap met groene dalen en ruige bergkammen. Het zijn de in het wild levende dieren en de ontelbare plantensoorten. Het zijn de bloemen en de paddenstoelen die wij ruiken, de geuren die wij vergeten waren. Het is het geluid van de sneeuw onder de schoenen, van de klaterende beekjes en het zingen van de vogels. Het is de vriendelijkheid van de bewoners, hun lente- en oogstfeesten met lokale muziek en dans. Kortom, wij zijn van de Cantal gaan houden. Wij willen u daarvan iets laten zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Enthousiast
Bij onze eerste ontmoeting herkenden wij het enthousiasme en de liefde voor deze streek. Wij herkenden de nieuwsgierigheid om de omgeving te verkennen en om meer over dit unieke gebied te weten te komen. Inmiddels kunnen wij u er dan ook aardig wat over vertellen. Wij vinden het leuk om te koken en onze gasten te verwennen met lekkere maaltijden in de sfeer van het Franse land.
Kortom: wij hebben eenzelfde zorg en aandacht om onze gasten een boeiende vakantie te bieden.

Wandelen, wandelen en wandelen
Tussen 'Le Clou' Bergpension en Le Château de Prat Niau ligt zo'n mooi gebied, dat een mens er stil van wordt.
Midden door dit oeroude landschap hebben wij een tocht uitgezet die gaat langs de Cascade de Faillitoux, over bergkammen, langs de top van de l'Élancèze en door lieflijke valleien met de oude burons. Het is het territorium van de zwarte wouw, van de moeflon en de chamois.

"Zou het niet geweldig zijn om gasten van dit alles te laten meegenieten?" vroegen wij ons af terwijl het antwoord al duidelijk was!

En zo ontstond ons idee van een 'Twee vakanties in één' - arrangement. Een vakantieweek waarin u te gast bent in beide 'chambres et tables d'hôtes'.

Omhoog

Arrangement
U begint in 'Le Clou' Bergpension, waar u 's avonds voor het diner verwacht wordt. Met een rugzak vol wandeltips bent u hier drie dagen te gast. De vierde dag kunt u, als u beschikt over een goede conditie en wandelervaring, de tocht lopen die onze pensions met elkaar verbindt. Als houvast geven wij een beschrijving en routekaart mee. De afstand is circa 16 kilometer met een stijging van ongeveer 700 meter en een wandeltijd van 7 uur. Wij zorgen ervoor dat uw bagage en auto vervoerd wordt naar Le Château de Prat Niau, zodat u volop kunt genieten van deze wandeling. De volgende drie dagen zijn eveneens naar eigen wens in te delen. Ook in deze omgeving zijn prachtige wandelingen te maken. Natuurlijk kunt u ook een dag rust nemen of een van de stadjes in de omgeving bezoeken.
Bij Le Clou zijn 3 diners inbegrepen waarbij mogelijk 1 bij aangrenzend restaurant op 10 minuten wandelen. Bij Prat Niau zijn 2 diners inbegrepen en heeft u 1 vrije avond, bij Prat Niau zijn in de directe omgeving (1,5 – 2KM) een aantal restaurants

Het voor en najaar
In de Cantal heeft elk jaargetijde zijn charmes. Echte hoogtepunten zijn voor ons het voorjaar, als de brem en de gentiaan de weiden geel toveren en het najaar als de verkleuringen van de bomen de hellingen in 'vuur en vlam' zetten.
Vaak worden dan ook in de dorpen en stadjes festiviteiten georganiseerd die in het teken staan van de lente en de oogst. Zo kennen wij het feest van de gele gentianen eind juni, de traditionele appelfeesten in oktober en niet te vergeten het kastanjefeest, waarbij het in de straten zo lekker ruikt naar geroosterde kastanjes.

Waar stoppen wij met vertellen? Overtuig uzelf en geniet voor twee!

Prijzen standplaatsreis individueel

VCO 4 'Twee in één vakantie'
7 dagen/6nachten standplaatsreis individueel € 370,00 (5 diners)

Diversen

extra dagen, volpension per dag € 60,00

extra dagen Prat Niau, volpension per dag € 60,00

toeslag eenpersoonskamer, per dag € 20,00

voor overige prijsinformatie verwijzen wij naar de webpagina: le clou - prijzen

In overleg is uw verblijf anders in te delen of uit te breiden.

De genoemde prijzen zijn per persoon tenzij anders vermeld. Voor overige prijsinformatie verwijzen wij naar LE CLOU-PRIJZEN

Omhoog

Inclusief - Exclusief

Inbegrepen:

  • een 7 daags verblijf met 6 overnachtingen waarvan 3 nachten in 'Le Clou' Bergpension en 3 nachten in Le Château de Prat Niau op basis van volpension (6* ontbijt, 5* lunchpakket en 6* diner).
  • verblijf in tweepersoons kamer
  • het transport van bagage en/of personen op de 4e dag
  • per party topografische kaart en routebeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

  • heen- en terugreis
  • persoonlijke uitgaven, zoals bijv. consumpties
  • annulerings- en reisverzekering
  • Toeristenbelasting

Deelnemers
Minimumaantal deelnemers: 2

Verzekeringen
'Le Clou' kan voor u de annulerings verzekeringen verzorgen

Data
Te boeken in de periode half april t/m oktober.
Groepen van minimaal 6 personen kunnen na overleg het gehele jaar door boeken.

Reserveren
Boeken gebeurt rechtstreeks bij 'Le Clou'. U kunt dit doen door
het internetformulier reserveren in te vullen, een email te sturen naar contact@leclou-france.com of door telefonisch
contact met ons op te nemen, tel. 00 33 (0)4 71 47 01 45.
Zie ook Reis en Boekingsvoorwaarden Le Clou

Omhoog


 

 

 

 

 

 

webdesign-france.eu1a2a3a4a5a7a6a8a9a10a11a